Call Us: +44(0)131 260 3492

hamilton offices alton cheshire

hamilton offices alton cheshire

CONTRACT TYPE
JCT Minor Works
VALUE
£40,000
SIZE
40sqm
ARCHITECT OF RECORD
block 9 ARCHITECTS

Our client recently bought this ex-council house, wanted to create a to replace an existing tired conservatory and outhouse, with a light new structure which engaged the back garden and accommodated an open plan kitchen / dining / living room.

An angled canopy over the sliding glass doors to the rear elevation forms a shaded external seating area, as well as a privacy screen to the neighbouring property’s rear garden.

The depth of the extension raised issues with how the existing kitchen within the curtilage the main house, area would be naturally lit. This was resolved with lean to glazing directly over the kitchen island unit, and additional roof glazing over the Dining Area.